Budyń czekoladowy bzg.45g.- Celiko

48b197bdb896303894e05014b7041380.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 0,73 zł 0,86 zł 0.73
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Opis

Smaczny budyń czekoladowy bez cukru.

Produkt bezglutenowy (PL-064-004)

Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.

Świetnie nadaje się do wypieków.

 

Sposób przygotowania:

  • Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
  • Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
  • Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.

 

Budyń o smaku czekoladowym w proszku. Produkt bezglutenowy.

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%),aromat.

Produkt może zawierać mlekosojęorzechy ziemne i laskowe.

 

Wartość odżywcza W 100 g budyniu w proszku W 1 porcji  (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2% 
Wartość energetyczna: 1460 kJ / 349 kcal 617 kJ / 148 kcal
Tłuszcz: 1,1 g 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g 1,6 g
Węglowodany: 80 g 26 g
w tym cukry: 0 g 16 g
Białko: 2,3 g 4,6 g
Sól: 0,04 g 0,36 g

Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl