Ciasto drożdżowe bezglutenowe 200g.-CELIKO

bezgluteny-drozdzowe_m-671x1024.jpg
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 2,71 zł 2,99 zł 2.71
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

 

Pyszne Ciasto drożdżowe Celiko.

Świetnie nadaje się do przygotowania słodkich ciast drożdżowych - ciast z owocami, bab i babeczek, drożdżówek, pączków, racuchów.

Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).

Produkt bezglutenowy (PL-064-024)

Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .

Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowania słodkich ciast drożdżowych - ciast z owocami, bab i babeczek, drożdżówek, pączków, racuchów. Produkt bezglutenowy.

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mąka ryżowa, substancja zagęszczająca: pektyny, drożdże suszone (1,5%), sól.

Może zawierać: sojęmlekoorzeszki ziemneorzechy laskowe.

Wartość odżywcza w 100 g koncentratu:
Wartość energetyczna: 1496 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 20 g
Białko: 1,5 g
Sól: 0,27 g

OPONKI SEROWE

SKŁADNIKI

  • 1 koncentrat ciasta drożdżowego Celiko 200 g
  • 1 jajo
  • 200 g twarogu śmietankowego
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
  • olej do smażenia

WYKONANIE

  • Do miski przesiej koncentrat mąki, cukier wanilinowy wbij jajo i włóż twaróg.
  • Wyrób ciasto, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa.
  • Ciasto rozwałkuj i wytnij oponki (większe kółko szklanką a mniejsze najlepiej naparstkiem lub nakrętką).
  • Oponki pozostaw do wyrośnięcia na ok. 30 min.
  • Rozgrzej tłuszcz na patelni.
  • Oponki smaż w głębokim tłuszczu do momentu, aż będą miały złoty kolor z dwóch stron.
  • Usmażone odkładaj na papierowy ręcznik, w celu pozbycia nadmiaru tłuszczu.
  • Gotowe posyp cukrem pudrem.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl